kul_2000

Om oss

Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening. Här är målet ett leende. Det ska helt enkelt vara lustfyllt att träna. Känns det inte roligt, är risken stor att man lägger av.

Om det är kul att träna, då vill du göra det igen. Då kan du längta till nästa gång. Det kan gå så långt att du står där och ler medan du är mitt uppe i något helt annat i vardagen. För att du är nöjd med dig själv. För att du känner din kropp och gillar den. För att du mår bra, helt enkelt.


 

Varför vill vi starta Friskis&Svettis Mälaröarna?

Vår samlade bild är att efterfrågan och ”suget” efter Friskis&Svettis på Mälaröarna är stort. Vi vet att potentialen finns bland kommunens ca 26 000 invånare.

Många kommuninvånare tränar i F&S Sthlm men önskar ett komplement nära hemmet för kvällar och helger. Idag saknas det alternativ till de dyra, flashiga kommersiella gymmen på Mälaröarna och Friskis&Svettis skulle bli en bra motvikt och ett bra komplement till dem.

Vi vill skapa möjlighet för lättillgänglig träning, nära hemmet, till ett bra pris med en härlig gemenskap och föreningskänsla. Vi ser också att vi kan bidra med ökad folkhälsa för kommunens invånare och på sikt också vara en kraft att räkna med i det integrationsarbete som Ekerö kommun tagit krafttag kring i samband med höstens flyktingström.

Så här startade det

I december 2015 ringde Charlotte Laimani till Karin Nolke Grubbström, generalsekreterare på Friskis&Svettis Riks. Hon berättade att hon tidigare i höstas flytta från Hässelby ut till Ekerö och älskade det. Det enda hon saknade var en Friskis&Svettis förening. Och frågade därmed Karin om inte Friskis skulle öppna en lokal på Mälaröarna.

Karin beskrev processen för att starta verksamhet, kopplade ihop Charlotte med två andra entusiaster boendes i Ekerö kommun, Hanna Bata och Elisabeth Danefjäll.

Läs mer om de tre initiativtagarna här >>

Två veckor senare sågs vi tre för ett första möte där vi beskrev för varandra varför vi drömde om ett F&S på Mälaröarna. Vi delade med oss av våra erfarenheter av F&S som motionärer, funktionärer, anställda, föreningslivsvana, driva företag och mycket annat.

Vi såg snabbt att vi kompletterade varandra otroligt väl. Och efter att vi hade pratat oavbrutet i 2,5 timme över några bitar sushi beslöt vi att starta en förening och började planera för hur vi skulle gå till väga. Ytterligare ett möte senare står vi nu redo att ansöka om att bli en Friskis&Svettis-förening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friskis&Svettis Mälaröarnas styrelse

Elisabeth Danefjäll, ordförande
Hanna Bata, sekreterare
Jenny Lindberg Häggmark, kassör
Sara Hedgren Sandberg, ledamot
Katarina Karnefors, ledamot
Barbro Arlinger, ledamot
Anneli Degardh, ledamot
Katta Axelsson, adjungerad

Maila oss gärna >>

 


 

Organisationsnummer:

802500-0608

facebook twitter