Lustfyllt & lättillgängligt för alla

Vi vill erbjuda träning som gör dig glad, upprymd och en önskan om att få mer. Vi startar, som alla Friskis-föreningar, i det lilla. Några eldsjälar startar i en gympasal – men med drömmen om att växa och kunna utöka utbudet och träningen till ett allsidigt och omfattande träningsutbud.

Läs mer om Vår syn på träning här >>

 


Dans Afro

Obs! Extrapass tre lördagar i höst: 14 okt, 11 nov och 2 dec. Kl. 11.00 i Träkvista skolans gympasal.

Dans afro är passet för dig som tycker om att dansa och vill få en träningsupplevelse i ett skönt flöde näst intill meditativt. Passet är inspirerat av framförallt västafrikansk dans och trummusik. Dans afro har en fri karaktär och du behöver inga förkunskaper, det är din danslust och din känsla som står i centrum. Du tränar gärna barfota för att grunda dig i tydlig och suggestiv koreografi och du får viss bål- och konditionsträning på köpet.

 

Cirkelfys

Cirkelfys är funktionell och fokuserad fysträning med redskap och kroppsviktsövningar i intervallform. Vi tränar teknik och styrka i en cirkel med funktionella styrkeövningar och för den som vill även kondition.

Cirkeln är laddad med funktionella styrkemoment som exempelvis knäböj, armhävningar, marklyft, plankvarianter och dragövningar och varje varv görs tre gånger. I Cirkelfysen tränar du i ditt eget tempo så du behöver inte tänka på takten i musiken, du jobbar efter din förmåga.

Core

Nyhet hösten 2017!

Core är träningspasset för dig som vill stärka din coremuskulatur, hållning och öka din kroppsmedvetenhet. Vi tränar fokuserade och funktionella kroppsviktsövningar som stärker oss i våra naturliga rörelsemönster i vardagen och i annan träning. Corepasset utmanar även vår stabilitet, balans och rörlighet.

Passet innehåller ingen specifik konditionsträning utan är ett utmärkt komplement till andra träningsformer då corestyrkan är grunden till all annan träning.

 

Dans Afro

Dans afro är passet för dig som tycker om att dansa och vill få en träningsupplevelse i ett skönt flöde näst intill meditativt. Passet är inspirerat av framförallt västafrikansk dans och trummusik. Dans afro har en fri karaktär och du behöver inga förkunskaper, det är din danslust och din känsla som står i centrum.

Vi tränar gärna barfota för att grunda oss i tydlig och suggestiv koreografi och du får viss bål- och konditionsträning på köpet. Ledaren sätter sin personliga prägel på passet. Vissa pass innehåller koreografi i blockbyggnad, andra innehåller separata stegkombinationer och teman för varje låt.

Dans Afro utgår from hösten 2017.

Familjefys

Nyhet hösten 2017!

Familjefys är fyspasset som bjuder in både barn och vuxna att träna tillsammans. Passet riktar sig till barn 6-12 år och är upplagt i cirkelform där det finns utrymme för lekfullhet men också möjlighet att anpassa träningen så att den blir utmanande även för de vuxna.

Passet är inspirerat av Cirkelfys och upplagt i en cirkel på 8 eller 9 övningar per varv. Det är lekfulla övningar och kan till exempel bestå av hopprep, gå skottkärra, plankduell eller ålning.

Vuxna deltagare behöver ett aktivt träningskort/engångsbiljett. Barn går gratis tillsammans med betalande vuxen, men behöver vara medlemmar.

Jympa

Jympa är Friskis&Svettis helt egna unika och kompletta träningsform. Jympa är komplett allroundträning för dig som vill förbättra din styrka, kondition och rörlighet på ett rejält och uppbyggande sätt. Jympan har en fri karaktär och passar dig som vill träna med musik som kraftkälla. Vi tränar stabila övningar med kroppen som belastning i enkla rörelsesekvenser med flyt till varierad musik där ledaren sätter sin personliga prägel på passet.

Vi tränar rejäla övningar med kroppen som belastning i tydliga rörelsesekvenser med flyt till varierad musik där ledaren sätter sin personliga prägel på passet.

Bas Nyhet hösten 2017
Jympa bas är effektiv träning utan hopp med musiktempon där du ska hitta och hinna ta ut rörelserna ordentligt efter din förmåga. Passet utmanar även din stabilitet, balans och koordinationsförmåga.

Medel
Jympa medel är både utmanande och tillåtande med variation i tempo och rörelse innehåller en del belastande hopp. Passet utmanar även din stabilitet, balans och koordinationsförmåga.

Utefys

Utefys är en funktionell och fokuserad fysträning där vi använder kroppen och naturen i intervallträning. Övningar som knäböj, utfall, armhävningar, sit-ups mm varieras och blandas med roliga utmaningar. Du arbetar efter eget tempo och förmåga, vilket gör att passet passar alla åldrar och träningsnivåer.

 

facebook twitter